Egyéb kezelési módszerek

  • IVM
  • IUI
  • SOFT
  • Natív ciklus

IVM

Mi az IVM ?

Az In Vitro Maturáció olyan , eljárás ami lehetővé teszi a méhen kívüli peteérést.
A különbség  az IVM és IVF között a következő: az IVM módszernél a páciens a stimulációs gyógyszereket rövid távon  és kisebb adagokban alkalmazza, szedi. Amikor a peteleszívás történik a petesejtek még éretlenek. A peteérés az embriológiai laboratóriumban történik, ahol a petesejtek speciális folyadékban vannak. A folyadék tartalamazza az összes hormont,  amelyek szükségesek a petesejt fejlődéséhez. A peteérés folyamata 24-48 óráig tart, majd az embriológus ICSI módszerrel megtermékenyíti a petesejtet.

Kinek ajánlott az IVM ?

Az IVM eljárás azoknak a nőknek ajánlott, akiknél nem lehet alkalmazni a petefeszék teljes hormonális stimulációját, valamint onkológiai pácienseknek.

IUI

Mi az IUI ?

Az intrauterális inszemináció a legegyszerůbb beavatkozás, módszer az asszisztált reprodukcióban. A beavatkozás fájdalom mentes és nem igényel altatást.

Az IUI folyamata:

Az előkészített spermiumot (függetlenül attól, hogy a spermium a partnertől vagy donortól van ) elhelyezzük az ovuláció alatt a  páciens méhébe transzfer katéterrel. A beavatkozást ellehet végezni a hormonális stimuláció után, illetve hormonális stimuláció nélkül az ovuláció alatt.

Kinek ajánlott az IUI?

Az IUI azoknak a pácienseknek ajánlott , akiknél a meddőség oka immunológiai , mivel a spermium antitestek főleg a méhnyaknál hatnak.

Az IUI feltétele a petevezeték átjárhatósága illetve minimum 5 millió spermium 1mililiterben.

SOFT

Mi a soft?

A soft ciklus-nál az eljárás hasonló mint a klasszikus IVF-nél.

A soft ciklusban orvosaink kisebb dózisú stimuláló  gyógyszereket alkalmaznak , így a hormonális stimuláció időtartama rövidebb mint a klasszikus IVF- nél.

A stimuláció után következik a peteleszívás, majd a mesterséges megtermékenyítés és az embriótranszfer. Az eljárás ugyanaz, mint az IVF ciklusnál.

Kinek ajánlott a soft ?

A soft eljárás azoknak a pácienseknek ajánlott, akik nem szívesen vennének részt nagyobb dózisú hormonális stimulációban, hyperstimulációnál illetve azoknak a betegeknek,  akik minimális mennyiségů megtermékenyített petesejtet szeretnének.

Miért soft?

A soft ciklus előnye: minimális esély a hiperstimulációra, alacsonyabb dózisú gyógyszeres kezelés, amely által a hormonális stimuláció is rövidebb ideig tart és a beteg megterhelése is kisebb. A soft ciklus kevésbé költséges, mint a klasszikus ciklus, mivel kevesebb gyógyszert igényel.

Natív ciklus

A natív ciklus-nál az eljárás hasonló mint a klasszikus IVF-nél.

A különbség a stimulációban van. A natív ciklusnál a megterményítés hormonális stimuláció nélkül történik, a beteg nem alkalmaz hormonális gyógyszert.

Az orvos figyelemmel kíséri a páciens természetes ciklusát majd a tüszőérés idelyében megtörténik a peteleszívás. A beavatkozás alatt a beteg tudatánál van.

A natív ciklus hátranya az, hogy sikeressége alacsonyabb, mivel a természetes ciklus alatt csak egy petesejt fejlőՙdik ki és ezáltal csak ezt lehet megtermékenyíteni (egy esély van a terhességre).

Visszajelzés kérése
Visszajelzés kérése